Lördag 18 november
Tid: 11.30
Scen: Charlotte Löwensköld

Värmlands bokfestival presenterar stolt två omtalade debutanter i spänningsgenren – Anna Tell och Lina Bengtsdotter som föreläser tillsammans på lördagen.

Statsvetaren och kriminalkommissarien Anna Tell gav i somras ut sin första roman; en internationell spänningsroman om den erfarna förhandlaren Amanda Lund, som hamnar mitt i hetluften när två svenska diplomater kidnappas i Kabul. I en kamp mot klockan jagar hon svar i en härva av mord, heroin och sex. Men varför försöker regeringen mörka kidnappningen? Och varför hör inte kidnapparna av sig? Snart inser Amanda att den svenska ambassadören i Kabul döljer mer än vad hon kunnat ana.

Anna Tell har själv ett förflutet inom Försvarsmakten och har tjugo års erfarenhet av operativt arbete i Sverige och internationellt. Fyra dagar i Kabul är den första boken i en serie om förhandlaren Amanda Lund.

Ett skrämmande förflutet

Lina Bengtsdotters debut Annabelle utspelar sig i hennes egen hemort, Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega, och hon tvingas återvända till platsen som hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund.

Lina Bengtsdotter bor numera i Stockholm, precis som Anna Tell. Lina är utbildad lärare i svenska och psykologi och har publicerat en rad noveller i tidningar i Sverige och Norden.