Lördag 18 november
Tid: 14.30
Scen: Gösta Berling

Scam Story

Eva Alderborn och Eva-Maria Hedin kommer att samtala om hur man lurar en bedragare, undviker att göra sig till offer för omständigheterna, hur det går till att skriva en roman tillsammans utan att bli ovänner men framförallt om språkets okuvliga makt över människors hjärtan.  

I romanen Scam Story, som bygger på en verklig händelse, sätter de ljuset på det högaktuella fenomenet scamming. Vad händer när passion uppstår mellan dig och en person du aldrig träffat? Vad är sant och vad är falskt och vem avgör det? 

Eva Alderborn är uppvuxen i Skoghall men bor nu i Norrtälje. Eva-Maria Hedin är bosatt i Uppsala. När Eva-Maria för några år sedan råkade ut för en nätdejtingbedragare, föddes tanken att skriva en roman tillsammans baserad på hennes erfarenheter.  

Romanen kom ut i juni 2017 och har rönt stor uppmärksamhet. DN, UNT, GP, Expressen och flera veckotidningar har skrivit om den. Författarna deltog på Bokmässan i Göteborg och boken kommer att lanseras som ljud- och e-bok och även utomlands. Författarna deltar i talkshowen Malou efter tio under hösten.