Vuxna

Eva-Lotta Sandberg och Per Winjestam

Eva-Lotta Sandberg och Per Winjestam

Dansmeditation – Hjärtvägen och meditationsvägen i förening

Tid: Lördag 23 november, klockan 15.30
Plats: Kunskapsscenen

Allt fler människor söker sig till sig fri dans och meditation. Det är en global trend. Men varför just nu? Är det längtan efter något annat? Något mer? Att dansa i medveten närvaro sätter allt i rörelse.

Meditationen tar dig bortom stress, ökat tempo och att vara ständigt uppkopplad till ett tillstånd av upprymdhet, lycka och frihet. När vi dansar med de fyra elementen jord, eld, vatten och luft skapar vi en djupare kontakt med naturens egna rytmer och med oss själva. Det gör oss mer förankrade i tillvaron.

De fyra elementen återfinns i en lång rad kulturer och filosofier världen över. Det är en universell företeelse och det är något författarna försökt fånga med den här boken genom att låta många röster komma till tals. Boken Dansmeditation tar ett stort grepp om detta samtidsfenomen som blivit en del av vår vardag.

Eva-Lotta Sandberg och Per Winjestam har studerat fri dans och meditation med lärare som kombinerar västerländsk psykologi och österländsk filosofi samt shamanism. Eva-Lotta har sin bakgrund inom konst, kultur och mänskliga rättigheter. Per har sin bakgrund inom socialt arbete, psykoterapi och fysisk teater. De är grundare till metoden Dansmeditation och driver tillsammans kursverksamheten med samma namn. De är bosatta i Göteborg. 

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén