Fantastik

Fantasy och fiktion

Peter Bergting - fotograf Gabriel Liljevall

I år har trollen smugit ur skogen och gäster från hela Sverige visar upp svensk fantasy och science fiction. Författare, serietecknare och spelmakare kommer och visar upp sina historier.

Fantasyscenen

På scenen kommer vi prata mycket om historieberättande i alla dess former. Inte bara i bokform. Rollspel, tv-spel, serier och bilder. Det finns många sätt att berätta en historia.

Läs mer om programmet på Fantasyscenen

Q & A med Peter Bergting

Peter Bergting är en av Sveriges mest etablerade tecknare och fantasy-illustratörer. Han har illustrerat och gjort omslag till mängder av såväl barn-ungdom som vuxenböcker, bland annat omslaget till böckerna om Harry Potter. Han har också tecknat till Drakar & Demoner, Dungeons & Dragons, Hellboy och författat Legenden om Morwhayle.

Bergting är bland mycket annat aktuell med sista delen av Curly Bracket och Drakar – Stora boken om bevingade bestar – från Smaug till Katla.

Följ med på en resa genom hans verk och hör hans tankar kring ikoniska illustrationer.

FryxGames

Skaparna av brädspelet Terraforming Mars berättar om hur man konstruerar ett brädspel och hur man berättar en historia genom spelet.

<3 Spelkultur

En debattpanel där vi diskuterar behov och problematik som kan uppstå när kommuner, ungdomsgårdar och bibliotek försöker nå spelande ungdom.

Ekshärad i sagor och sägner

Ekshärad i sagor & sägner tar dig med på en resa som sträcker sig 1500 år bakåt i tiden. Genom bilder och film får gamla berättartraditioner liv och du får lära känna fyra av Ekshärads mest kända historiska figurer och den tid de levde i.

Fler fantastiska författare

Det kommer mera, men redan nu har vi en hel del spännande namn på temat fantasy, science fiction och annat fantastiskt eller vad sägs om: Ingela Korsell och Mats Strandberg?

Billigt boende

På Karlstads Vandrarhem bor du från 300 kronor/natt. Uppge FANTASY bokfestival när du skickar din bokning till: karlstad.vandrarhem@tele2.se

Programmet tas fram i samarbete med Studiefrämjandet och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén