Fantastik

Jättarna i Dalen

Ekshärqadstapeten

Tid: Lördag 23 november, klockan 10.00 och 13.00
Scen: Fantasyscenen

Första delen i en berättelseserie om tio filmer som sträcker sig från forntid till nutid. Filmen tar oss till Ekesbergets fot, för dryga 1 500 år sedan, då jättar, stora som små, regerade i Klarälvdalen.

Filmen är en del av projektet Ekshärad i Sagor & Sägner. Projektledare är Samuel Nilsson, född och uppvuxen i Ekshärad. Han trotsar sin ålder och generation genom att engagera sig och arbeta med en av våra äldsta och största kulturyttringar – berättartraditionen. Han projektleder idag Ekshärad i Sagor & Sägner tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Värmland där målet är att bevara, återberätta och framförallt modernisera den muntliga berättartraditionen på lokal nivå.

Med sina rötter i den lilla kulturorten som är Ekshärad så såg han snabbt ett behov av att agera för att bygga en bro mellan ”generationsglappet”, som han kallar det. Han anser att det är inte vår tids unga som ska behöva återfinna intresset för de gamla historierna, det är snarare historierna som måste anpassas efter vår tid.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén