Fantastik

Jeanette Engqvist

Jeanette Engqvist

Risografi – en fest i färg för bildskaparen

Tid: Fredag 22 november, klockan 16.30
Plats: Fantasyscenen

Serieskapare och illustratörer runt om i Europa har upptäckt denna spännande tryckteknik som nu även finns i Sverige. Risografens egna valörer som till exempel fluorescerande och metalliska färger, ger illustrationerna ett eget, särpräglad uttryck och passar utmärkt för experimentellt skapande med text och bild inom serieskapande och fantasy.

Själva trycktekniken blir ett hantverk där illustratören har möjlighet att vara med i hela processen med att skapa mindre upplagor av unika böcker, fanzines och annat.

Illustratören Jeanette Engqvist presenterar RisooPrints första utgivna bilderböcker tryckta i risoteknik skapade av illustratörerna Kornelia Engqvist och Katarina Gåsste och serien Bonuspappa’n av Mikael Saarikoski.

RisooPrint är en experimentell studio för design, illustration och risotryck med bas i Färg-Labbet i Sunne, Värmland. Med stöd från Kulturbryggan etablerades tryckstudion hösten 2018 med mål att sprida kunskap och göra trycktekniken risografi tillgänglig för flera i Sverige. Företaget erbjuder trycktjänster, workshops, Illustration och design.

Jeanette Engqvist föreläser om Risografi – en experimentell, miljövänlig tryckteknik på Kunskapsscenen klockan 15.00.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén