Vuxna

Jeanette Engqvist

Jeanette Engqvist

Risografi – en experimentell, miljövänlig tryckteknik

Tid: Fredag 22 november, klockan 15.00
Plats: Kunskapsscenen

Risotryck är en unik, färgglad… och miljövänlig teknik som ger många vägar till kreativt skapande. Utan kemikalier och minimalt med energiåtgång ger risotryck en skonsam produktion för miljön. De senaste åren har risotryck upptäckts av illustratörer, poeter, formgivare runt om i Europa. Med spännande, transparenta färger blir risografen ett mångsidigt verktyg till experimentell formgivning med text och bild.  Risotryck ger en särpräglad känsla och passar utmärkt till att göra mindre upplagor av böcker, fanzines, affischer, vykort m m. Illustratören och formgivaren Jeanette Engqvist presenterar risografins möjligheter. 

RisooPrint är en experimentell studio för design, illustration och risotryck med bas i Färg-Labbet i Sunne, Värmland. Med stöd från Kulturbryggan etablerades tryckstudion hösten 2018 med mål att sprida kunskap och göra trycktekniken risografi tillgänglig för flera i Sverige. Företaget erbjuder trycktjänster, workshops, Illustration och design.

Jeanette Engqvist pratar om Risografi – en fest i färg för bildskaparen på Fantasyscenen fredag 22 november klockan 16:30.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén