Om

Kulturweekend i Karlstad

Fotocollage med författare som kommer till bokfestivalen 2019.

I Karlstad har du alltid nära till vatten. Inte så konstigt då staden ligger där Sveriges längsta älv, Klarälven, möter Sveriges största sjö, Vänern.

Karlstad är Värmlands residens- och universitetsstad där du möts av ett pulserande nattliv, mat från världens alla hörn och ett brett kulturutbud. Som exempelvis Sandgrund Lars Lerin, Värmlands Museum, Mariebergsskogen, Brigadmuseum, Wermland Opera, många fina gallerier och inte minst Värmlands bokfestival som i år går av stapeln den 22–23 november på Nöjesfabriken i Karlstad.

Värmlands bokfestival 2019

Arrangeras på Nöjesfabriken i Karlstad den 22–23 NOVEMBER. Till denna, Värmlands egen bokmässa, kommer ett hundratal värmländska och nationella författare. Till årets mässa breddar vi konceptet till att även inkludera en särskild scen tillägnad fantasy, fiction och rollspel.

Det här är festivalen för dig som gillar berättelser!

Wermland Opera – Albert Herring

I en svensk småstad samlas delar av kommunfullmäktige i den kvinnliga ordförandens vardagsrum för att nominera och välja årets lucia. Man söker en moralisk flicka som förebild för stadens ungdomar.

Dessvärre visar sig alla nominerade ha ”lik i garderoben” och församlingen står plötsligt utan valmöjligheter. En av mötesdeltagarna föreslår att man ska välja en pojke till lucia istället. Då finns det nämligen en oantastlig kandidat: Albert Herring. Sagt och gjort. Vad de inte vet är att detta val kommer vända hela byn uppochned. Ingenting kommer någonsin att bli sig likt!

Sandgrund Lars Lerin

Lars Lerins permanenta konsthall är belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där vi har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Årets utställning består bland annat av ett 40-tal tidigare inte utställda målningar från Lofoten, i den permanenta utställningen.

Weekendpaket från 1 495:-

Weekendpaketet innehåller entré till Värmlands bokfestival, operan Albert Herring på Wermland opera och Sandgrund Lars Lerin.

Dessutom 2-rätterssupé (exklusive dryck) och hotell.

Pris per person och natt: från 1495 kronor.

Weekendpaketet bokas på: marknad@wermlandopera.com eller 054-17 05 08.

Hotellen som kan bokas med weekendpaketet är: Scandic Winn, Scandic City, Elite Stadshotellet och River C.

Upptäck mer av Karlstad på visitkarlstad.se

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén