Fredag 17 november
Tid: 14.30
Scen: Charlotte Löwensköld

Välkommen till Anrells Värmland

Lasse Anrell pratar med Sven Årnes om sin nya bok Anrells Värmland som är texter och bilder om hans djupa och innerliga relation med landskapet i hans hjärta.

Det blir lite Selma, mycket Sven-Ingvars, Christer Sjögren och Färjestad. Dessutom Stefan Holm, Lars Lerin och så självklart en del om Ernst Kirchsteiger och hans galenskap (?). Och en och annan falsk Mårbackapelargon.

I den här boken finns Lasse Anrells omtyckta, avskydda, uppriktiga, jobbiga, och ibland inte ens publicerade krönikor om Värmland samlade. Och allt i den här boken har den gemensamma nämnaren att de svämmar över av kärleken till landskapet. En kärlek som dock är allt annat än blind. Men ibland lomhörd.

Välkommen till Anrells Värmland.

Anrell kommer dessutom att berätta om hur han plötsligt upptäckte sig själv vara en hyfsad fotograf – så hyfsad att han till och med hunnit ha två fotoutställningar i Stockholm. I boken finns massor av bilder från Värmland du sköna. Det ska han berätta om!

Lasse Anrell är född 1953 i Stockholm, men med rötter i Arvika, Väse och Degerfors, och är journalist och författare.

Anrell har arbetat på Aftonbladet som bland annat krönikör om nöjen och om sport i 30 år.

Nu skriver han krönikor i Nya Wermlands-Tidningen. Han har även varit verksam på TV4 och suttit i juryn till Sikta mot stjärnorna.

Han har gett ut ett stort antal barnböcker, översatta till tolv språk, och har nyligen haft två fotoutställningar i Stockholm och gör nu debut som fotograf i bokform.