Vuxna

Mats Holmstrand och Lennart Gybrant

Mats Holmstrand

Bilderna

Tid: Lördag 23 november, klockan 16.00
Plats: Lilla scenen

Södra Råda gamla kyrka var på väg att bli världsarv när den år 2001 brann ner till grunden, totalförstörd av en mordbrännare. En oersättlig kulturskatt försvann i lågorna.

Boken som Mats Holmstrand och Lennart Gybrant kommer att berätta om visar kyrkan 1952-2001, ett vinterdygn 1956 i den lilla byn Linhult och människor och spelmän i Visnums-Kil. Fotografen Mats Holmstrand har tillsammans med konstnären, musikern och poeten Lennart Gybrant fångat en svunnen tid.

”Mats Holmstrands – jag vill gärna kalla det – fotokonst är högintressant. Något som bör sägas också om konstnären Lennart Gybrants texter. Vissa målare, tecknare, grafiker skriver mycket bra. Lennart Gybrant är en av dem.”

Ur recension i NWT

Tillsammans har de båda krisitinehamnsbördiga männen givit ut Mörkrets obönhörliga lyskraft (1988).

Mats Holmstrand är fotograf med fokus på människor i olika situationer i Sverige; flyktingar, gruvarbetare, lantbrukare och synskadade.  Han har tidigare givit ut flera böcker bland andra Den andra resan. Femton år med de nya svenskarna (1994), med Staffan Ekegren. Han har också medverkat i Slott och herresäten i Sverige och De sista gruvarbetarna.

Lennart Gybrant är utbildad vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Konsthögskolan Stockholm. Sedan början på 1970-talet har han inventerat och dokumenterat folkliga musiktraditioner i företrädesvis östra Värmland.  Lennart är verksam som musiker, bildkonstnär och poet.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén