Rickard Henriksson skadas svårt under ett uppdrag i Afghanistan. Han är skjuten i huvudet och för att rädda hans liv tar familjen honom till en av världens mest avancerade neurologiska sjukhus.

I en enastående förening av vetenskap och science fiction, psykologi och existentialism, angriper Soft Matter frågan vad det innebär att vara en människa, även om din kropp inte är din egen.

Pär Karlssons debutroman är illustrerad av Joakim Ericsson och har ett förord av författaren Kevin J. Andersson, som kallar Soft Matter för ”ett betydande konstverk”, och den litterära arvtagaren till Mary Shellys Frankenstein. Boken är på engelska.

Välkommen till ett samtal med författaren Pär Karlsson. Han delar med sig av erfarenheter och tankar kring arbetet med sin debutroman Soft Matter, tankar om gränslandet mellan teknik och fantasi. Hur gör datorer och informationsteknik det lättare, eller svårare, att skriva en bok? Hur formar vår teknik vad som ryms i en historia? Finns det några likheter mellan att skriva mjukvara och skriva en roman?

Föreläsning
Tid: 17 november, kl. 15.30-15.55
Scen: Lilla scenen
Ålder: