Vuxna

Senada Amors Lauronen

Nu jävlar är det min tur

Tid: Fredag 22 november, klockan 14.30
Plats: Lilla scenen

Senada kommer att berätta om feelgood-romanen Nu jävlar är det min tur. Att på en och samma dag bli arbetslös, makelös och bostadslös, är på intet sätt vad Elsa Beskov önskar allra helst, likväl blir hon lös, och mer därtill. Elsa vill ändra på eländet men förändringsvägen finns inte på GPS.

Villovägar slungar henne åt olika håll och hon hamnar både på sjukhus i London och slott i Sunei, på gatan och på Göteborgs finaste hotell. Helt oplanerat blir hon tilldelad titeln coach och ännu mindre planerat blir hon den viktigaste personen för två andra kvinnor.

På det rör hon till det för en drös andra människor och själv blir hon mer än en gång häpen över livets oanade överraskningar. Inte minst när hon möter Oprah Winfrey.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser tycks det Elsa att hon förstår hur det är bevänt med det mänskliga. Men blir man någonsin klok på människor? Och vem har sagt att livet har EN mening?

Senada Amors Lauronen är ursprungligen från Bosnien. På 90-talet lämnade hon Bosnien till förmån för Sverige och ett liv utan bomber och granater. För att försöka förstå sig på människans dårskap studerade hon beteendevetenskap och  kunskaper inom NLP (Neuro-Lingvistiskt-Programmering).  Redan som barn hade hon lovat sig själv att hon skulle bli författare när hon blir stor. En dag blev hon stor.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén