Fredag 17 november
Tid: 14.30
Scen: Gösta Berling

Temple of Dreams

I ett samtal med Louise Alvarsson berättar Staffan Jofjell om de foton som han samlat i boken Temple of Dreams.

Boken innehåller bilder från en period, främst 1985, då Staffan Jofjell regelbundet reste till Berlin. Bilderna blev liggande i nära 30 år innan de väcktes till liv och blev till en utställning som visats i Berlin, Barcelona, London, Manchester, Oslo och runt om i Sverige.

När den digitala fotografin tog över blev Jofjells analoga arkiv mer eller mindre stängt och glömt under många år. Arbetet med boken Temple of Dreams öppnade upp för att dels blicka tillbaka på tidigare arbeten och dokumentära projekt men också för att se relationen mellan de tidiga arbetena och det som han nu arbetar med. Jofjell upptäcker nya samband med starka beröringar till hans eget liv och till samhällets och världens förändringar.

Fotografen, filmaren, konstnären Staffan Jofjell är född 1952. Han är bosatt vid Klarälven i Ransäter, Värmland. Staffan Jofjell har uppdrag inom konst-. teater- och fackförbundspress. Han har deltagit i olika konstprojekt och samarbeten i Turkiet, Albanien, Bosnien, Finland, Kuba. Staffan Jofjell har undervisat i fotografi främst på folkhögskolor i Värmland.