2019, Vuxna

Stefan Holm

240 krönikor

Tid: Lördag 23 november, klockan 11.30
Plats: Kunskapsscenen

Att försöka något nytt. Det var rubriken på Stefan Holms allra första krönika i Värmlands Folkblad, den 3 april 2010. Drygt nio år och 240 texter senare, den 20 juli 2019, lade Stefan krönikepennan bredvid höjdhoppsskorna på hyllan. Den allra sista rubriken löd helt logiskt: Den sista sången.

Från att inledningsvis avhandlat en hel del sport breddade Stefan snabbt ämnesvalen. Musiken, böckerna, Legot det mesta som Stefan uppskattar här i livet, det har på något sätt också avhandlats i hans krönikor. Skribentresan har gått från Ruud Gullit till Greta Thunberg. Den har gått med både tåg och flyg. Och den har inkluderat samtliga världsdelar och historier om hattar, norrmän och juicepressar. Har han återvänt någonstans så är det förstås till sitt älskade Värmland.

Här samlas Stefan Holms samtliga 240 krönikor, alla med en nyskriven kommentar om vad som hände sedan, nya funderingar eller underhållande och typisk Stefan Holmsk kuriosa.

OS-medaljören i Höjdhopp Stefan Holm är en mångsysslare som bland annat deltagit och vunnit frågesportstävlingen På spåret två gånger. Han har också författat flertalet böcker under sin karriär. Vid årets bokfestival presenterar han, förutom denna bok med krönikor, även barnboken ”Med Zombien i kombin”.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén