Lördag 18 november
Tid: 9.30
Scen: Charlotte Löwensköld

Ett oskrivet blad

Om skrivandets glädje och vånda ur ett jämställdhetsperspektiv.

Att skriva innebär för många en stor glädje, särskilt när man känner sig inspirerad och texten flödar fram över sidorna. Men de allra flesta kör fast ibland och kommer inte vidare. Kanske hamnar det där fantastiska bokmanuset halvfärdigt i en byrålåda och kommer aldrig längre än så. Skrivandet förvandlas från glädje till vånda. Hur gör man när man för att vända tillbaka till det glädjefulla och inspirerande skrivandet igen? Finns det skillnader mellan män och kvinnor i hanterandet av skrivarglädje och skrivarvånda? Stefan Holm och Jessica Eriksson diskuterar kring detta ur ett såväl historiskt som nutida perspektiv.

Stefan Holm är före detta höjdhoppare, tidigare läsambassadör i Värmland oh har suttit med i juryn för Augustpriset. Han har ett stort intresse för läsande och skrivande. Sedan över sju år tillbaka är han krönikör för Värmlands folkblad, vilket innebär att han vid det här laget har skrivit ca 200 krönikor. Stefan skriver även noveller och drömmer om att skriva den stora romanen.

Jessica Eriksson är filosofie doktor i nordiska språk och prefekt vid Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet. Hon har forskat kring kvinnors skrivande under 1700-talet, samt skrivit vetenskapliga texter, läroböcker och en barnbok.