Fantastik

Vilhelm Sundbom

Vilhelm Sundbom

Bortrövad – En djupdykning bland svenska sagor- och sägner

Tid: Fredag 22 november, klockan 16.00
Plats: Fantasyscenen

Tid: Lördag 23 november, klockan 13.30
Plats: Fantasyscenen

Författaren Vilhelm Sundbom kommer att berätta om sin nya barnbokserie Bortrövad som baseras på svenska folksägner.

Innehållet i bokserien Bortrövad baseras på berättelser som nedtecknats i Sverige under 1700- och 1800-talet. Det är fantastiska historier från människor som hört talas om, träffat eller till och med levt tillsammans med de mytologiska varelser vi idag kallar för tomtar, troll, näcken och skogsfrun.

Alla de varelser som dyker upp i Bortrövad-serien har existerat i den folkliga föreställningsvärld som tidigare var en självklar del av människors vardag. Historierna och skapar nu en egen värld där syskonparet Li och Tim är huvudkaraktärer.

Vilhelm Sundbom är debuterande författare med lång erfarenhet av berättande. I maj 2019 släpptes första delen i barnbokserien Bortrövad, som baseras på äldre svenska folksägner, ett område som författaren är väl insatt i. Vilhelm, som började sin karriär som mellanstadielärare, har arbetat med utställningar och pedagogik på Upplandsmuseet i Uppsala i över 10 år och just svenska folksägner är ett av hans specialområden. Till sin hjälp har han tagit illustratören Jonas Sjöblom från Falun som målat upp en fantastisk sagovärld utifrån de gamla folkliga källorna. 

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén