Lördag 18 november
Tid: 12.00
Scen: Charlotte Löwensköld

Mytologi och spänning för yngre

På lördagen besöker Viveca Sten Värmlands bokfestival och hon har sällskap av sin dotter, Camilla Sten, även hon författare. Helena Vermcrantz intervjuar duon på scenen.

Camilla Sten debuterade 2016 med den kritikerrosade dystopiska spänningsromanen En Annan Gryning, som är en berättelse om ett Sverige några år in i framtiden där den främlingsfientliga retoriken har övergått i ett apartheid-system.

Tillsammans skriver mor och dotter en rysarserie för barn i slukaråldern; Havsfolket. Hittills har två delar kommit ut; Djupgraven och nu senast Sjörök.

I serien blandas nordisk mytologi, folktro och sjömanslegender med moderna inslag. Vi får följa huvudpersonen Tuva i en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle i skärgården. Samtidigt är böckerna fyllda med övernaturligheter och spänning som bäddar för sträckläsning.

Camilla och Viveca Sten berättar om sin gemensamma bokserie på Värmlands bokfestival klockan 12 på lördagen. Lite senare samma dag kan du höra Viveca Sten själv prata om sitt författarskap och sin nyutgivna bok.

Camilla Sten är aktiv som samhällsdebattör med fokus på främlingsfientlighet och feminism. Hon läser till psykolog vid Uppsala Universitet. 2016 debuterade hon som skönlitterär författare med En annan gryning.

Viveca Sten debuterade 2008 som deckarförfattare med I de lugnaste vatten. Hittills har hon skrivit åtta böcker i serien Morden i Sandhamn. Den senaste kom ut 2015 och heter I sanningens namn.

Tv-serien Morden i Sandhamn har visats i TV4 och hela Europa för mer än sextio miljoner tv-tittare.