Lördag 18 november
Tid: 15.00
Scen: Charlotte Löwensköld

Iskalla ögonblick
– Äntligen nyskrivet om Sandhamn!

Succéserien Morden i Sandhamn, som hittills består av åtta deckare, har sålt i drygt fyra miljoner exemplar världen över och även blivit en uppmärksammad tv-serie. Nu kommer Viveca Sten med en helt nyskriven bok om de älskade karaktärerna – novellsamlingen Iskalla ögonblick.

Viveca Stens bästsäljande deckarserie har satt Sandhamn och Stockholms skärgård på kartan och fått miljoner läsare att följa Nora Lindes och Thomas Andreassons äventyr. Men hur gick det egentligen till när Nora och Thomas lärde känna varandra? Hur kom det sig att Nora fick ärva den legendariska Brandska villan? Vilka hemligheter döljer sig i havsbandet för en oskyldig seglare och är det verkligen säkert att fira midsommar i skärgården?

I Iskalla ögonblick presenterar Viveca Sten en samling noveller – både nyskrivna och tidigare publicerade. Samtidigt som stämningen förtätas får vi lära känna fler individer som rör sig i skärgården, liksom helt nya sidor av huvudpersonerna i Morden i Sandhamn. Med Sandhamn som utgångspunkt bjuds läsaren på nervkittlande historier med oväntade turer och upplösningar.

Malin Lödén frågar Viveca Sten allt om Sandhamn som du varit för rädd att fråga om.

Viveca Sten ser du även tillsammans med Camilla Sten på scenen Charlotte Löwensköld klockan 12.00. Då pratar de om den gemensamma rysartrilogin för unga bokslukare.

Viveca Sten debuterade 2008 som deckarförfattare med succéromanen I de lugnaste vatten och har hittills skrivit åtta deckare i succéserien Morden i Sandhamn. Vivecas senaste bok I sanningens namn kom ut i november 2015 och hyllades av bland annat Dagens Nyheter som en av årets bästa deckare.

Serien Morden i Sandhamn ges ut i över 30 fem länder och Viveca Sten räknas idag som en av de största deckarförfattarna. Böckerna har sålt i drygt fyra miljoner exemplar världen över och den framgångsrika tv-serien har visats i TV4 och hela Europa för mer än sextio miljoner tv-tittare.