Nu är årets skolprogram för Värmlands bokfestival klart. I år är det Morgan Eriksson och Erik Sjölind, praktikanter från Kulturvetarlinjen, som satt samman programmet som vi är mycket stolta över. Vi hoppas att ni vill boka ert besök hos oss den 13 november och som vanligt gäller det att Region Värmland står för 50 % av era busskostnader i samband med besöket.

Praktiskt

Den stora tillströmningen av skolungdomar till festivalen har medfört att lunchtider, förvaring av matlådor och ytterkläder med mera har varit lite rörigt och stressigt för många. Vi kommer därför att organisera om detta så att era respektive klassers besök även praktiskt fungerar så bra som möjligt.

Från och med den 1 juni kommer alla skolbokningar att hanteras av Birgitta Larsson på Mediecenter Värmland, Jag är väldigt glad att hon kan hjälpa oss med detta viktiga arbete. Alla frågor kring ert besök tar ni med henne (kontaktuppgifter hittar du längre ner).

Pandemin

Coronaläget måste nämnas. Vi hoppas och tror att krisen är över tidig höst och att vi kan ses på Nöjesfabriken i november. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och återkommer så snart som möjligt om vi tvingas tänka om, senast under september. Vi jobbar på en plan B kring en eventuell digital lösning av programmet.

Än så länge planerar vi för Värmlands bokfestival med fysiska besökare och möten.

Varmt välkomna!
Ricky Andreis

Skolprogram 2020-11-13

Anmäl dig och din klass här

Elin Ek, 13.00

Elin Ek, känd för vissa som Grynet i Grynets Show, är författaren bakom bland annat Athena-serien och ”Jag grejar alltså finns jag”. Hon leder även Grammatikbolaget på UR.

Elias Våhlund, 10.00

Elias Våhlund är ena halvan av författarparet Elias och Agnes Våhlund som tillsammans skrivit den erkända bokserien ”Handbok för superhjältar”. För denna serie tilldelades de priset Årets barndeckare på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg år 2018, och de är nu aktuella med den femte delen.

Kristina Ohlsson, 12.00

Både i Sverige och utomlands har Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman och Alex Recht tagits väl emot av läsare och recensenter. Kristina Ohlsson skriver både kriminalromaner och barnböcker, och som barnboksförfattare är hon kanske mest känd för ”Glasbarnen” som utkom 2013.

Patrik Bergström, 10.00

Patrik Bergström är författaren bakom bokserierna ”Den eviga eldens magi” och serien om Mysterieklubben. Hösten 2020 är han även aktuell med fantasyromanen ”Dimmornas träsk” tillsammans med Filippo Vanzo, som illustrerat bokserien om Mysterieklubben.

Oskar Sternulf, 12.00

Sedan 2016 har Oskar Sternulf uppträtt i Sverige med sin egenskrivna HBTQ-monolog “Komma ut”, och 2018 utkom som en förlängning av detta boken ”Gay, straight eller mittemellan?”. Just nu arbetar han med en ny bok vid namn ”Jävla bögjävel”, en lättläst ungdomsbok som tar upp HBTQ-frågor.

Clara Henry, 11.00

Kanske mest känd för sina bloggar och sin Youtube-kanal har Clara Henry även skrivit böckerna ”Ja jag har mens, hurså?” och ”Mot framtiden”, med vilka hon strävar efter att inspirera och uppmuntra till feministiskt engagemang. 

Arkan Asaad, 13.00

Arkan Asaad debuterade 2011 med ”Stjärnlösa nätter”, en roman som byggde på hans egna erfarenheter av att bli bortgift mot sin vilja vid 18 års ålder. Boken fick ett enormt genomslag och Arkan har sedan den gavs ut varit ute och pratat om boken och om ämnet många gånger.

Här anmäler du dig och din klass till skolprogrammet

Kontakt

Birgitta Larsson
Medieassistent
birgitta.larsson2@regionvarmland.se
010-833 10 68

Ricky Andreis
Projektledare
ricky.andreis@regionvarmland.se
010-833 10 52