Den fria viljan – finns den ens?  

Lördag 14 november klockan 12.00

Lina Bengtsdotters senaste bok heter Beatrice. På frågan om vilka teman Lina utforskar i boken svarar hon skuld, orättvisa, makt, utsatthet, ondska, skräck, sorg och så, den fria viljan. Finns den ens? 

Kriminalinspektör Charlie Lager vaknar upp efter en kväll som hon bara har vaga minnesbilder av när hon hastigt skickas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Då hon anländer till staden möts hon av föräldrar i chock, en hårt pressad lokalpolis och medier som rapporterar högljutt om det resultatlösa sökandet. Utredningen blir en av de svåraste Charlie ställts inför: lovande spår förvandlas till återvändsgränder och ingen tycks vilja berätta hela sanningen om det försvunna barnet. Tiden är på väg att rinna ut och hos Charlie växer känslan av att hon själv kommer att gå under om inte Beatrice hittas vid liv. 
 
Möt Lina Bengtsdotter i samtal med journalisten Peter Franke

Lina Bengtsdotter är uppvuxen i Gullspång och bor numera i Stockholm. Hennes första kriminalroman Annabelle hyllades av både läsare och kritiker, blev årets mest sålda debut år 2017 och tilldelades Crimetime Specsavers Award som bästa deckardebut. Uppföljaren Francesca fick också ett mycket fint mottagande och rättigheterna för båda böckerna har sålts till ett stort antal länder. 

Fotograf: Gabriel Liljevall