Hundra röster om corona. Om att vara människa i coronapandemins spår

När covid-19 drabbar världen synliggörs människans litenhet. Karantänsbestämmelser och sociala restriktioner införs när behovet av stöd och tröst är som störst. Men människors behov av att berätta och bearbeta är starkt och det finns ett stort värde i att dokumentera samtiden.

Det kollektiva skrivprojektet Hundra röster om corona har kallats för ett av de mest ambitiösa nu pågående dokumentationsprojekten i Sverige. I minnesboken, med samma namn, beskriver hundra kända och okända medborgare i Karlstads kommun vad det innebär att leva och vara människa i coronapandemins spår. Och fastän alla påverkas så ser erfarenheterna ändå väldigt olika ut.

Möt Malin Edgren i samtal med journalisten Sven Årnes.

Malin Edgren är författare, föreläsare och krönikör med stort engagemang för läs- och skrivfrämjande arbete och demokratifrågor. Sedan 2017 driver hon förlaget MELitt Kultur som ger ut både romaner samhällslitteratur. 2019 genomförde Malin Edgren läslustprojektet Selmas Ettlingar där 54 elever ur årskurs ett tillsammans med författaren skrev boken Rimlikt.

www.malinedgren.se

Fotograf: Helena Christerdotter