Krokbackens lanthandel

Lördag 14 november klockan 11.00

Möt Karina Johansson i ett samtal med journalist Staffan Lindström om boken Lanthandeln.

Karina Johansson gillar att skriva om kontraster. I Lanthandeln lyfter hon två ytterligheter – dels familjen som driver en liten lanthandel utanför Sunne och som kämpar för att få den att överleva, och dels om Louise, kvinnan som lever ett flott liv på Östermalm. Är livet verkligen bättre bara för att man har mycket pengar?

Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på som det alltid gjort. Men en dag hittas handlarens son, Viktor, död på butiksgolvet och då förändras allt. Idyllen trasas sönder och det sker både inbrott, konststölder och skumma affärer. Polisen tror att Viktors dör är en olyckshändelse. Emanuel däremot är övertygad om att hans bror blivit mördad. När han sedan börjar få hotfulla sms och förföljs av en grön pickup blir han allt mer säker på att han är någonting på spåren. I samma veva återvänder karriärkvinnan Louise till bygden för en andningspaus i livspusslet.

Karina Johansson föddes 1969 i värmländska Sunne. Hon jobbar som journalist på lokaltidningen Fryksdalsbygden och brinner samtidigt för att skriva och måla. Karina Johansson har nu släppt sin sjätte bok.

Fotograf: Jeanette Dahlström