Det sista livet. Crimetime Award – Årets deckardebut 2020!

Lördag 14 november klockan 13.45

Barndomsvännerna Peter Mohlin och Peter Nyström i samtal om sin deckardebut med journalisten Louise Alvarsson.

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore.

I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Peter Mohlin och Peter Nyström växte upp tillsammans i Åmål och skrev sin första deckare som tioåringar. Efter att på skilda håll ha jobbat professionellt med dramatisk respektive redaktionell text bestämde de sig för att ta upp tråden från mellanstadiet och skriva en kriminalroman. Den första boken om John Adderley, Det sista livet, hyllades av läsare och kritiker och tilldelades priset Crimetime Award Årets deckardebut 2020!