Skapandets betydelse i en tid av kris

Lördag den 14 november klockan 14.00

Hur betydelsefullt är skapande i en tid av kris? Ändras betydelsen i en tid av kris? Möt tre olika konstnärer och författare i ett samtal om en aktuell fråga modererad av Tina Bergenbrink, kultur- och bibliotekschef i Hagfors kommun.

Ninni Schulman är uppvuxen i Lesjöfors i Värmland och är i grunden journalist. Hon är aktuell med sin självbiografiska roman Flickebarn nr 291 och har tidigare skrivit en spänningsroman och sex böcker i den bästsäljande Hagfors-serien om journalisten Magdalena Hansson. En sjunde bok i serien förväntas komma under våren. Hennes böcker har sålt i fler än 1 miljon exemplar.

Therése Olsson är en konstnär som arbetar med fotografi, video, skulptur och installation. Hon är uppvuxen på landsbygden och bor och verkar i Dragsjöberg, Hagfors. Therése är även en av de drivande i konst- och kulturföreningen Innan Luften Går Ur som arbetar med platsspecifik samtidskonst på landsbygden. Hennes debutbok har precis släppts, fotoboken Meandering handlar om moderskap och tillhörighet till barndomsland. 

Olga Magnusson är konstnär, författare och porträttmålare. Hon har bl.a. målat landshövdingar, rektorer, präster och porträtt för privata samlingar. Olga har även skrivit boken Hemlängtan – om drömmar och huskärlek och har seglat över norra Nordatlanten i världens minsta båt.

Fotograf (Ninni Schulman): Magnus Liam Karlsson