Fredag 13 november klockan 14:40

Ett panelsamtal om hur kultur i Värmland kan användas för att skapa spel. Går det att använda kultur för att skapa spelupplevelser? Vilka möjligheter ser vi i Värmland? Ett utforskande samtal om möjligheterna att göra spel utanför storstadsregionerna.

Panelen består av Martin Lindell författare till Svensk videospelsutveckling från 50-tal till 90-tal – en veteran med erfarenhet från förlag, journalistik, produktion av spel och som idag arbetar på Embracer Group.

Linn-Marie Edlund eldsjäl, gamer och projektledare för Nordsken samt producent på Amplifier Game Invest.

Jakob Hultcrantz Hansson skådespelare och medlem i Västanå Teater samt en passionerad gamer som är nyfiken på att utforska kulturens roll inom dataspel.

Leder samtalet gör Patrick Standfast co-founder och projektledare för The Great Journey, Värmlands spelutvecklarcommunity. Med en bakgrund som låtskrivare/producent leder han nu satsningen för att bygga upp dataspelsbranschen tillsammans med kulturen och lokala krafter.