Ängel av Hjo, Professorn och Supern

I denna författarpresentation utvecklar Annette Brandelid sina tankar om skillnaden mellan mys- och rysdeckare. Groteska mord och tortyr är ingredienser i många deckare idag. Men kan en bok vara en deckare utan allt det där otäcka? Ja, säger Annette Brandelid. Annette har skrivit en mysdeckarserie som huvudsakligen utspelar sig i hennes barndomsstad Hjo. Men i den senaste boken Professorn kopplas dödsfall i Skövde och Karlstad samman.

Annette Brandelid debuterade som författare 2011 då hennes första bok, Ängel af Hjo, publicerades som följetong i Hjo Tidning. Annette är född och uppvuxen i den idylliska trästaden Hjo, varför det var självklart för henne att förlägga händelserna i mysdeckarserien där. Annette har också, tillsammans med maken Johan, skrivit barnboken Supern.

Fotograf: Jesper Anhede