Pappa och jag: en fotodagbok om kärlek, demens och döden

Boken Pappa och jag, en fotodagbok om kärlek, demens och döden, är en viktig bok i vår tid då demenssjukdomar drabbar många. Boken bygger på dagboksanteckningar och fotografier som Annika skrev och fotograferade under hennes pappas sista tid i livet. Boken visar på ett ärligt och kärleksfullt sätt hur det är att vara drabbad och belyser rollen som anhörig. Samtidigt lyfter boken upp det som oftast göms undan – livet slutskede och den skörhet som finns däromkring.

I bokens sista kapitel skriver överläkaren tillika Silvialäkaren Madelene Johanzon fakta om demenssjukdomar och vad man kan tänka på i bemötandet av den demenssjuke.

Annika Eriksdotter är konstnär med inriktning på fotografi, broderi och mixed media, konst- och kyrkopedagog samt skolkonstnär på Kronoparksskolan i Karlstad. Hon är medlem i Konstnärernas riksorganisation KRO, Värmlands konstnärsförbund, Svenska fotografers förbund, Centrum för fotografi och har tidigare gett ut boken Kärrbackstrand – en fotografisk berättelse.