Det delade Sverige

Möt Jan Warnqvist som berättar om sin debutroman. Boken utspelar sig under åren 1936-1945 med början i det Spanska inbördeskriget. Fyra ynglingar åker i största hemlighet ner till Spanien för att delta i den internationella brigaden. De hamnar i många dramatiska situationer, där såväl tyska som sovjetiska, brittiska, och norska intressen gör sitt bästa för att styra händelseutvecklingen åt önskat håll.

Romanen kan ses som ett inlägg i debatten om Sveriges agerande under andra världskriget, en epok som än idag väcker heta känslor hos många och som har influenser än idag. Den kan också ses som en studie över historiens inflytande på dagens samhälle.

Jan, som är född och uppväxt i Karlstad, har gedigen erfarenhet inom kemi med sitt namn på ett trettiotal patent, främst inom fettkemi och relaterade ämnesområden, där han också bidragit med innovationer, vetenskapliga artiklar och rapporter. Dessutom hyser han ett stort intresse för historia, fotografi och musik, hobbies som bidragit till att sätta prägel på hans författarskap.