Fredag 19 november
Klockan 15.00
Fantasyscenen

Iskungen – om skymningslandet och att våga möta sina rädslor

Med utgångspunkt i skapandeprocessen av sin roman Iskungen kommer Henrik att prata dels om det där skymningslandet mellan dröm, fantasi och verklighet – det som fick honom att leka som barn och som får honom att skriva idag, och dels om det genomgående temat i sina böcker – om rädslor och modet att våga möta dem.

Henrik Nilsson Thelander är född 1976 och bor i Genarp utanför Lund. Hösten 2020 romandebuterade han med Iskungen – en äventyrlig spänningsroman och fantasifull saga för barn och ungdomar. Han har tidigare gett ut tre bilderböcker för lite mindre barn.

Iskungen har fått ett fint bemötande med goda vitsord från bland annat Bibliotekstjänst och har beviljats litteraturbidrag från Statens kulturråd, vilket innebär att den bland annat finns att låna på alla huvudbiblioteket i landet. Henrik skriver än så länge på deltid och jobbar också som planarkitekt.