Fredag 19 november
Klockan 12.00
Lilla scenen

Att skriva för barn

Möt tre författare som berättar om hur de arbetar för att skapa balans mellan spänning, allvar, lust och fantasi i olika genrer av barnböcker. Vilken funktion fyller olika typer av barnböcker och hur skiljer de sig egentligen åt? De diskuterar även hur berättelser blir till fysiska böcker. Finns ett recept och en given struktur eller är nyckeln att låta inspirationen styra som den vill, när och hur den behagar flöda?

Annika Billberg är aktuell med två serier för barn. Mysterierna i Sörbodane är en spännande deckarserie om elvaåringarna Emma och Carl-Fredrik som tillsammans söker svar på gåtor från det förflutna. Böckerna om Tutte Brödsmula och Kalle Humla är färgglada och spännande äventyr för barn 6-9 år. I samband med Värmlands Bokfestival släpps Ett sprakande kalas, den femte delen i serien.

Ulla Nissen har skrivit två viktiga ungdomsromaner som läses av både unga och vuxna. Just nu är hon aktuell med en ny serie hästböcker för 9-12 åringar. Ridskoletjejen Hilma och favoritponnyn Harry tar med läsaren på äventyr med kompisarna i stallet.

Carolina Miilus-Larsen har skrivit tre spännande böcker för åldrarna 9-12 år där två flickor reser i tiden och besöker sig själva i tidigare liv de levt. Nu har hon nyligen skrivit klart manuset till en ny spänningsroman för samma åldersgrupp.

Fotograder: Lena Larsson (Annika) och Juliana Wiklund (Ulla).