Lördag 20 november
Klockan 14.00
Kunskapsscenen

Från bok till app. Berättelsen om hur boken Handbok för livskämpar blev appen Lumeno.

Marie Niljung med vänner, berättar om resan med Lumeno. Hur boken Handbok för livskämpar blev en digital följeslagare, en app, som räddar liv och minskar lidande. Ord, teknik, människor, insikter och möten spelar stor roll för att rusta oss för livet. En berättelse om hur vi kan skapa något nytt av en bok.

Marie Niljung, ägare och VD i Livskämpar AB. Marie är utbildad personalvetare och har över 13 års erfarenhet av arbetsmiljö och personalfrågor. Egen erfarenhet av suicid och har sedan 2014 arbetat med suicidprevention, både som volontär och anställd vid Suicide Zero under åren 2014-2018 och nu i egna företag.

Livskämpar AB arbetar med utbildningar och föreläsningar inom hållbar hälsa och psykisk livräddning men även med social innovation. Livskämpar har tagit fram appen Lumeno. En app som ska rusta människor för livet och förhindra att människor försöker eller tar sitt liv.

Marie är författare till böckerna Hellre arg än död och När mammor dör.