Lördag 20 november
Klockan 13.45
Värmlandsscenen

Vad väger en tanke? Det holistiska paradigmet som vi nu lever i.

Stephan Mangold kommer att prata om sin populärvetenskapliga bok Vad väger en tanke? Nyfikenheten driver oss framåt – till nya frågor, till nya överraskande svar. Olika paradigmer, sätt att se på världen, har vuxit fram under det senaste årtusendet. Vi lever nu i ett nytt paradigm; det holistiska, en helhetssyn där den nya fysiken har förändrat vårt synsätt. Hur kan något vara på flera ställen samtidigt? Är allt förutbestämt? Hur kan rumtiden kröka sig? Vad är ett neutrinohav? Det är frågor som fascinerar Stephan och som hans tid på scenen kommer att handla om.

Stephan Mangold är docent i innovationsteknik, vetenskapsman och uppfinnare. Studerat och doktorerat vid Chalmers i Göteborg med tvärvetenskapliga forskningen inom audiologi. Uppfinnare till världens första programmerbara hörapparat för olika lyssnings-situationer. Grundade vetenskapscentret Experimentum i Nääs Fabriker strax utanför Göteborg som senare blev Universeum i Göteborg. Är nu pensionär, men arbetar som konsult och marknadsför sin bok.

Fotograf: Marie de Verdier