Lördag 20 november
Klockan 14.30
Stora scenen

Norr om Beirut. Högt tempo och genomtänkt intrig.

Smällkall februarinatt och Amanda Lund skickas till Västerbron i Stockholm för att försöka förhindra en självmordshoppare. Personen i fråga, Jonas Wester, visar sig inte ha anmält att hans barn varit försvunna. Däremot uppges Veronika Bark, chef på SIDA, vara saknad. Båda har de kopplingar till en svensk kontakt i Libanon. Parallellt följer vi en utsatt människas farliga resa från Afghanistan och sedan till olika flyktingläger i Europa. Svårtydda händelser runtom i världen, fjärrstyrda av hot om avslöjande hemligheter.

Med en noggrannhet i detaljerna och en självklar auktoritet i berättandet fångar Anna Tell sina läsare från första sidan. Norr om Beirut är den tredje, fristående delen i serien om Amanda Lund, förhandlare vid Nationella insatsstyrkan.

Anna Tell, född 1975 i Årjäng, bor i Stockholm, är statsvetare och kriminalkommissarie med ett förflutet inom Försvarsmakten. Hon har tjugo års erfarenhet av operativt arbete i Sverige och internationellt.

Intrigen är genomtänkt, tempot är högt och det är spännande på flera nivåer, för Anna Tell är kunnig när det gäller Sveriges arbete i andra länder.
– Lotta Olsson, Dagens Nyheter.

Fotograf: Fredrik Hjerling