Fredag 19 november
Klockan 14.00
Stora scenen

Ett år i taget. Sven-Ingvars är bandet som aldrig tystnat.

Under mer än ett halvt sekel på scen har de tagit sig från genombrott och storhetstid, via ekonomiska och personliga kriser till återkomsten som kultband, och vidare mot framtiden. I Ett år i taget berättas hela resan: från de första stapplande stegen på knirrande logdansscener i Värmland, genom varenda svensk folkpark, till landets största scener.

Drivna av en aldrig sinande spelglädje och en villkorslös kärlek till sin publik är bandet, 65 år och 55 låtar på svensktoppen senare, fortfarande aktuella. Nu kommer den officiella biografin som berättar bandets historia. Boken Ett år i taget bygger på intervjuer med både tidigare och nuvarande bandmedlemmar och innehåller ett unikt bildmaterial. I ett samtal med bokens författare Anders Nilsson berättar Oscar Magnusson om idén till att skriva berättelsen om Sven-Ingvars, om kärleken till musiken och arvet från Sven-Erik.