Lördag 20 november
Klockan 13.00
Stora scenen

En berättelse om att alltid våga, alltid gasa och alltid försöka igen.

När Tina Thörner slog sig in som kartläsare i den mansdominerade rallyvärlden bröt hon ny mark. Hon har navigerat genom livet i full fart, alltid vågat välja sin egen väg och följt sin inre karta. Det ständiga målet att tillhöra världens bästa team, privat som professionellt, har gett resultat och kostat på. Det har lett till kraschade relationer såväl som kraschade bilar. Tragedier som triumfer. Och ett par tillfällen då döden undvikits med en hårsmån.

Tina Thörner (född 1966) är en av Sveriges största motorsportprofiler. Hon har vunnit tre VM-guld, stått på pallen i Dakarrallyt och blivit folkkär genom tv-program som Let’s Dance. Hon blev historisk när hon tillsammans med Nasser Al-Attiyah från Qatar blev första mixade team att vinna världscupen i rallyraid. Idag är hon bland annat verksam som entreprenör, coach och föreläsare.

Tina Thörners memoarer är ändå årets kanske märkligaste bok. Den är skriven av min gode vän Anders Nilsson ihop med Tina Thörner och det är en traditionell memoarbok som berättar om uppväxt och uppvaknanden och den bjuder bland annat på en skilsmässoskildring som är ganska halsbrytande à la Norén. Skildringen av det nattliga uppbrottet är stor litteratur, förbanne mig.
– Lasse Anrell, NWT maj, 2021.

Fotograf: Max Brouwers