Fredag 19 november
Klockan 13.00

Värmlandsscenen

Dagen är kommen – den avslutande romanen i Hagforsserien

Några dagar före julafton hittas Harry och Inga Tynning brutalt mördade i sitt hem ett par mil norr om Hagfors. Huset är i oreda och det saknas både pengar och smycken. Det äldre paret tycks ha levt ett stillsamt liv och har av allt att döma varken fiender eller ovänner. Polisen, med Christer Berglund och Petra Wilander i spetsen, misstänker att det rör sig om ett rån som spårat ur. Men ju mer de undersöker saken, desto märkligare och obehagligare visar sig fallet vara. Journalisten Magdalena Hansson är tillbaka på jobbet efter en längre tids sjukskrivning och blir snart djupt engagerad i morden som skakar bygden.

Ninni Schulman är född 1972 och uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i östra Värmland. Hon bor i dag i Stockholm med sina två barn. Hennes deckare om journalisten Magdalena Hansson älskas av läsarna och hyllas av kritikerna. Ninnis böcker har sammanlagt sålt i fler än 1 miljon exemplar.

Det är den sjunde och sista boken i Hagforsserien, som är en av de bästa kriminalserierna i dag. Jag kommer att sakna den, för Ninni Schulman tar sig tid att berätta inte bara om personerna, utan även om Hagfors med omnejd, och bygger upp en helgjuten samhällsskildring utöver den elegant konstruerade mordgåtan.

Lotta Olsson, DN

Fotograf: Anna-Lena Ahlström