Fredag 19 november
Klockan 11.30
Kunskapsscenen

Författarsnack med Ann & Anna 

Vi intervjuar varandra om hur en bok blir till, vad som inspirerar oss samt med- och motgångar som författare. Hur vi peppar varandra och vad som är på gång just nu.

Anna Helgesson debuterade 2013. Sedan dess har hon fått ytterligare elva titlar utgivna på flera olika förlag. Parallellt med författandet är Anna lärare i grundskolan där hennes primära uppgift är att lära barnen läsa. En perfekt kombo! Anna önskar att alla unga ska få möjlighet att upptäcka rikedomen i litteraturen och det är en stark drivkraft i hennes eget skrivande. Just nu är hon aktuell med en nyutgåva av debutromanen, Hjärtats hemlighet, en bok för 9-12 år. Den har visat sig vara mycket populär i skolans värld tillsammans med en lärarhandledning som Anna skrivit. I år har Anna även utkommit med en spänningsroman för samma målgrupp, som heter Tempelbacken. Nedgrävda skatter, hemliga sällskap och psykisk ohälsa är några av bokens teman.

Ann Olerot har varit författare i åtta år och har gett ut sju böcker. De senaste böckerna är ungdomsböcker med spänning och relationer. Hon har arbetat mycket med ungdomar och coachning, som i sin tur har gett henne insikter genom ungdomarnas perspektiv. 

Hon vill förmedla läsglädje på ett spännande sätt, vilket genomsyrar hennes böcker. 

Förutom den senaste En miljon likes har hon skrivit en serie med Spökflickans hemlighet, Silvernyckelns hemlighet, Flaskpostens hemlighet och Evighetens hemlighet.

Fotografer: Per Johansson respektive Din filmstudio