Lördag 20 november
Klockan 13.45
Stora scenen

Nu. Karlskogas Dostojevskij tar tempen på tidsandan

Rubriken är hämtad från en recension av Lasse Anrell. ”Fantastiskt märklig bok där Karlskogas Dostojevskij tar tempen på tidsandan och utan att någon riktigt vet hur han hamnat på valsedeln är han vald som SD-politiker.”

En fullkomligt obekant människa vid namn Nu Bergdahl har hört av sig med frågor kring ett uppsatsarbete. Dags då kanske att klara ut vissa saker. Men trasslet snarast tilltar när Sten Wadh, som är kulturarvsforskare med genusinriktning och halsstarrig samtidsskeptiker, ska veva in sina tankegångar och anfäktelser i coronans år. Hur hamnade han i kyrkofullmäktige på ett mandat för Sverigedemokraterna? Kan han få Nu att förstå det som hägrar i hans kommande projekt kring fiskekatalogen Napp och Nytt? Tvärs över staketet skymtar dessutom Bat Seba.  

Lars Andersson räknas alltsedan 1970-talet som en av sin författargenerations främsta prosaister. Bland hans romaner finns Snöljus, Bikungskupan, Vattenorgeln, det tvådelade Värmlandseposet Ljus från ingenstans / De levandes land och de hittills två kriminalromanerna om Leonard Ringer.

Fotograf: Kari Løvaas