Fredag 19 november
Klockan 14.30
Värmlandsscenen

En människa bland människor – om att nå fram till folket

Sören Dalevi är aktuell med den Andra krönikeboken, en samling av publicerade krönikor ur Nya Wermlands-Tidningen, där han ur olika perspektiv belyser frågor som vi alla bär på. Vad ångrar människor när de står inför döden? Hur kan Gud tillåta något så omänskligt som förintelsen? Varför är vi så många som bär på en rädsla att avslöjas som en bluff? Och vad kan vi egentligen lära oss av hunden?

I ett samtal kommer han att resonera kring frågor som berör livet, döden och allt däremellan men också om att nå ut till folk i allmänhet. Om kommunikationen med människor, familjer, barn – och förhållandet till tro. Hur gör man bibeln begriplig, hur för man ett samtal med människor om Gud, och hur går rollerna som författare och biskop in i varandra?

Sören Dalevi är född 1969 och har en bakgrund som forskare och präst. Sedan 2016 är han biskop i Karlstads stift.

Fotograf: Øyvind Lund