Lördag 20 november
Klockan 15.30

Lilla scenen

Deckare – Mys eller Rys? 

Utbudet av svenska deckare är stort. Antalet läsare är enormt och efterfrågan tycks aldrig sina. Åsikterna om hur en deckare ska vara och inte vara är nästan oräkneliga. Ska de vara mysiga eller rysliga? Vilka likheter och skillnader finns det i våra deckare? Om detta och mycket mer pratar vi om i vår föreläsning.   

Annette Brandelid är född och uppvuxen i Hjo, varför det var självklart för henne att förlägga sin deckarserie där. Af Hjo-serien ger läsaren spänning, relationer och småstadsliv i en trivsam blandning. 

Maria Richardsson skriver deckare och böcker för unga vuxna. Hittills har hon släppt två böcker i Lena Borell-serien, men en tredje är på gång. Marias deckare handlar om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde. 

Fotografer: Jesper Anhede och Chatrin Carlsson