Fredag 19 november
Klockan 13.30
Lilla scenen

Nollad – det utsatta barnets röst

Malin Tyberg har lång erfarenhet av att möta barn och unga, som förskollärare, pedagogisk ledare och skolledare. Erfarenheter hon har tagit med sig vid skrivandet av romanen Nollad. I boken lyfts det utsatta barnets röst. Ett barn som lever i skuggan av sin tablettmissbrukande förälder och utan en egen identitet. Slutligen hotar avgiftning. Boken är en autofiktiv roman med inslag av fakta, inspirerad av författarens egen uppväxt. Nollad utkom i juli 2021.

Malin Tyberg, som bor norr om Uppsala, debuterade 2020 med den självbiografiska diktsamlingen Att leva mellan. I samlingen finns dikter hon skrev i ålder 15-19 år då hon visste att hon skulle bli föräldralös. Båda föräldrarna dog innan hon var 20 år. Hon medverkar även i boken När mammor dör som tog henne till Malou efter 10 tillsammans med redaktör Lotta Sirc. Malin skriver inom olika genrer, både poesi och prosa och har medverkat i flertalet antologier. Hon är aktivt på poetry slam-scenen och vann en av delfinalerna i Uppsala förra året.