Fredag 19 november
Klockan 11.00
Kunskapsscenen

Dokumentation Nordvärmland – med passion för kreativt uttryck

Deltagare från Klarälvdalens folkhögskola presenterar sin nya bok Dokumentation Nordvärmland. En bok om vad som krävs för att hålla Nordvärmland levande, vilka skygga väsen som göms i skogarna och hur de kraftfulla naturplatserna kan nå våra innersta känslor. Dessutom ges unika inblickar i bokens skapande.

Presentatörerna är tre av nio författare till boken Dokumentation Nordvärmland. Passion för kreativt uttryck är gemensamt för alla nio och under skapandet av denna bok har de utforskat skrivande och fotografering djupare.

Amanda Svensson anlände med sitt brinnande intresse för jordbruk och fann en kärlek för sagorna i Nordvärmland. Emelie Mikkonen kom in med ett öppet sinne, fann platser och människor som väckte något i hennes innersta. I boken fick hon en möjlighet spegla det i ord och bild. Olga Sabirova Höjerström tog med sin nyfikenhet på andra människor i Nordvärmland och fann dessutom en annan Olga.