Lördag 20 november
Klockan 12.00
Lilla scenen

Hela livet i en aftonbön

Häng med Bertil under en svindlande kväll av pyjamasval, alvedonglass och samtal med Gud om både hundbajs och miljonärer. AnnaSara Gotting berättar om sin barnbok Bertils kvällsbön, en historia med stor igenkänning för hela familjen om när Bertil och hans lillasyster ska i säng. Bertil ber tillsammans med sina föräldrar, för sådant han är glad eller ledsen för, men också för andra människor som kanske inte är så poppis, eller saker som inte blir köpta på loppis. Här ryms alla möjliga tankar mellan himmel och jord – som var fanns Bertil innan han föddes? Bertils Kvällsbön är en berättelse om olika sätt att be och att föra ett vardagligt samtal med Gud – om hela livet, stort som smått.

”Var med och trösta alla som inte är så poppis.
Och alla fula saker som aldrig blir köpta av nån på loppis.
— Jag vill ha en brandbil, mumlar Bertil och sover sen så stilla.
Mamma pussar hans bakhuvud och viskar: – Tack Gud för Bertil lilla.”

AnnaSara Gotting, journalist och kommunikatör på Votum Media med erfarenhet av teologistudier och arbete i församling och kyrka. Flyttade tillbaka till Kil för ett år sedan med man och två barn efter tolv år på andra håll i landet. Älskar att göra quiz och uppfyller livsdrömmen med debutboken om Bertil.

Fotograf: Ida Dahlén