Fredag 19 november
Klockan 14.00

Lilla scenen

Fåglarnas Karlstad

Såg du backsvalornas låga flykt över vattenytan när du tog dig en öl på Stadshotellets uteservering? Irriteras du över kajornas högljudda skränande runt Stora torget i höstskymningen? Vem hoar i vårkvällarna på Gubbholmen? Fåglarna är aldrig långt borta. De är en del av staden Karlstads kultur.

Göte Fax och Lasse Lindgren presenterar en nyutkommen fotobok på Bernhards förlag som inte är en traditionell fågelbok för vana fågelskådare utan snarare en bok för den som är nyfiken på och vill göra sig bekant med fåglarnas Karlstad – det är ju vår gemensamma stad. Göte och Lasse ger exempel på minnesvärda personliga fågelupplevelser och visar en mängd bilder. Lasse berättar också om konsten att fotografera fåglar.

Lasse Lindgren. Urstockholmare som flyttade till Karlstad 2012. Har arbetat med språk och bild i olika former, och har fotograferat alltsedan tonåren, men med digitalkamerans ankomst och ständiga utveckling har fotograferingen bara blivit roligare. Fotar natur, människor och Karlstad.

Göte Fax. Uppvuxen i Dyvelsten, Forshaga. Socionom emeritus. Har arbetat inom kriminalvården. Började skriva som pensionär, och detta är hans fjärde bok, alla på Bernhards förlag.