Lördag 20 november
Klockan 11.30
Lilla scenen

Tre böcker, tre kvinnor, tre generationer. Från Tornedalen till Karlstad.

Marie berättar om Emma Nuuksujärvi bondflickan som blev gruvarbetarhustru. Hennes dotter, som lämnade Kiruna för att hamna i Karlstad och dotterdottern som växte upp i Karlstad. Berättelsen sker utifrån de tre romanerna:

  • Emma och Pekka – de kom från Tornedalen
  • NU blir det bra
  • Maskrosminnen

Marie Morin är född och uppvuxen på Sixbacken i Karlstad. Efter gymnasiestudierna Västerås utbildade hon sig till fritidspedagog och gick sedan vidare till lärararbete. Hon har läst på Skurups journalistlinje men även kreativt skrivande på Mitthögskolan. Marie har gett ut nio romaner och den senaste Emma och Pekka – de kom från Tornedalen har blivit väl mottagen. Hon arbetar som statlig handläggare och förutom att skriva kan hon på sin lediga tid ses i köket över kastruller och grytor eller på Friskis och Svettis bland gymmaskiner.