Fredag 19 november
Klockan 16.30
Värmlandsscenen

Än klämtar klockan – både mys och rys

Deckarserien om artisten Cilla Fallander brukar ibland beskrivas som cozycrime, mysdeckare eller feelgood-deckare. Susanne berättar om vad hon vill förmedla med sina böcker och vad hon önskar att läsaren ska känna när boken är slut.

Susanne Fellbrink debuterade som deckarförfattare i januari 2020 och har nu redan tre utgivna böcker i deckarserien med artisten Cilla Fallander i huvudrollen. Den fjärde delen kommer i januari 2022. Under närmare 30 år har hon jobbat som frilansande artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare med mera och har givetvis både bra och dåliga erfarenheter som hon kan inspireras av till sina fiktiva berättelser. Man brukar ju säga att man ska gräva där man står och miljöerna där hon förlägger sina historier är för henne välkända.

Deckarserien utspelar sig mestadels i Sundsvall där hon också bor och har i skrivande stund konsumerats av mer än 50 000 läsare. Sundsvalls tidnings kulturredaktör sammanfattar vad Susanne vill förmedla på ett bra sätt. Berättelserna är skildringar av en kvinnas liv och strävanden i nutid men med brott och spänning som dramatiska drivhjul.

Oväntat spännande debutdeckare. Susanne Fellbrink har en ruggig förmåga att beskriva det krypande obehag som de flesta kvinnor känner igen.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Fotograf: Emmelie Hedenström