Lördag 20 november
Klockan 15.00

Stora scenen

Värmländsk film på Cineasterna 

I dagens panel möter vi tre av de värmländska regissörerna som ingår i satsningen värmländsk film på Cineasterna. Emily Norling Allt vi äger, Ellen Helinder Min Lilla Storebror och Sara Broos Speglingar och Hemland. Emily, Ellen och Sara kommer att berätta om sina starka dokumentärer, som nu finns att se på Cineasterna. Samtalet leds av Robert P Olsson. 

Cineasterna är bibliotekens streamingplattform där låntagare kan streama film på sin hemmaskärm. Under hösten lanseras totalt 20 värmländska filmer på Cineasterna. En av de största satsningarna på att sprida värmländsk film i hela Sverige. Satsningen bidrar också till att stärka bibliotekens egen filmverksamhet, kontakten med värmländska filmare och samverkan med exempelvis biografer.  

www.cineasterna.se

Fotografer: Carla Orrego Veliz (Emily Norling) och Petter Löfstedt (Ellen Helinder)