Lördag 20 november
Klockan 13.00

Lilla scenen

Den längsta vägen hem

Gunilla Cullemark intervjuar Anne-Marie Davis om att göra resan hem tillsammans med sin egen fiktiva romankaraktär. Är det förresten bara en slump att både författaren och huvudpersonen i romanen är jurister som har flyttat från Blekinge, pluggat i Lund och bosatt sig i Stockholm? Och vad händer när man kommer tillbaka till uppväxtorten efter att ha förlagt handlingen i sin roman just dit?

Den längsta vägen hem är ett relationsdrama som innehåller spänning, hemligheter, konflikter och romantik. Den framgångsrika advokaten Hillevi Berg återvänder till barndomsorten Svängsta i Blekinge för en sommar, utan en aning om vilka problem som väntar runt hörnet. När det kommer fram att hennes klient står i begrepp att köpa upp fabriken, som majoriteten av invånarna i Svängsta är beroende av för sin försörjning, hamnar hon i ett moraliskt dilemma där hennes plikter som advokat ställs mot lojaliteten mot uppväxtorten.

Anne-Marie Davis växte upp i Svängsta i Blekinge och utbildade sig till jurist vid Lunds universitet. På nittiotalet bodde hon i USA där hon bland annat jobbade på en advokatbyrå i Austin, Texas. Förutom ett par år vid domstol har hon större delen av sin karriär varit verksam som bolagsjurist. Den längsta vägen hem är hennes debutroman.