Fredag 19 november
Klockan 15.30

Lilla scenen

Ängsbacka Kitchen Stories – mat, människor och möten från Ängsbackas kök de senaste 25 åren.

Gunilla Jägeberg, initiativtagare och projektledare för boken Ängsbacka Kitchen Stories, utgiven juli 2021, berättar om resan från idé till färdig bok och hur det har varit att projektleda närmare 40 personer under tre års tid i skapandeprocessen. Hon kommer också att läsa några valda utdrag som brukar locka till skratt och rörelse.

Ängsbacka kursgård startade för 25 år sedan och har sedan dess vuxit till att bli Sveriges största mötesplats för personlig och andlig utveckling. Det är också en plats välkänd för sin fantastiska vegetariska mat! I Ängsbacka Kitchen Stories får läsaren lära känna platsen från insidan genom att möta ett tjugotal av de människor som lagat mat där under åren. De delar med sig av sina livshistorier, anekdoter från köket samt bästa recept med inspiration från hela världen. Allt illustrerat av vackra bilder av fotografen Ken Buslay.

Boken är också så mycket mer än en kokbok! Läsaren får ta del av historien om kursgårdens tillblivande och utveckling under de gångna 25 åren, och framförallt en massa historier från just köket. Hör Dan berätta om att ansvara för att laga mat till 1 000 människor en vecka i sträck under sommarens största festival. Hör Gaja berätta om hur kärleken förde henne till Ängsbacka hela vägen från Holland.

Gunilla Jägeberg är före detta socionom och frilansar nu i olika projekt inom hållbara livsmedel. Hon har varit besökare och volontär på Ängsbacka i snart ett decennium och fick 2018 visionen om att skapa boken Ängsbacka Kitchen Stories, för kärleken till platsen som betytt så mycket för både henne och så många andra människor.

Fotograf: Ken Buslay