Drakar

Stora scenen
Fredag 18 november
Klockan : 12.30-13.00
Målgrupp: Högstadiet och gymnasiet

Johan Egerkrans är illustratören vars böcker haft enorm framgång även utanför Sveriges gränser, och idag är han en av Sveriges ledande illustratörer. Med en bakgrund inom dataspels- och rollspelsvärlden har han en stor fascination för myter, vidunder och det övernaturliga, men även för dinosaurier och andra urtidsdjur.

Han debuterade 2005 med boken Taggtråds-Tim och har sedan dess illustrerat över hundra böcker. 2013 gavs Nordiska väsen ut, som blev Johans stora genombrott och debut som författare. Praktverket följdes sedan upp av Nordiska gudar (2016) samt De odöda (2018). Hösten 2021 gavs boken Drakar ut, där han på samma vackra och genomarbetade sätt gestaltar och levandegör all världens drakar, och låter oss stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Beowulf.

Johan kommer att berätta om och svara på frågor om sitt författarskap, vad som inspirerar honom och hur han arbetar.

Aktuell med: Drakar. 

Fotograf: Robert Parniak